Hayat Denen Öykü Her Kalemle Yazılır mı?
Hayat denen öykü her kalemle yazılır mı diyen şair Şükran Aydın’ın Anlamın Yaşı Küçük kitabı hakkında, gazeteci/yazar Hasan Seyfettin Teoman ne söyledi?
Hayat denen öykü her kalemle yazılır mı diyen şair şair Şükran Aydın ile ilk olarak 40.TÜYAP Kitap Fuarında tanışmış ve imzaladığı Anlamın Yaşı Küçük şiir kitabından o vakit haberim oldu.
Hayatı Sorgulayan Şükran Aydın Soruyor
Şair Şükran Aydın Soruyor; “Hayat Denen Öykü Her Kalemle Yazılır mı?”
Bir şiir eleştirmeni değilim elbet… Duygularını dışa vuran; bunları belli kalıpların dışında birbirine çarpıştırarak bambaşka bir renklere kavuşturan ve dizeleriyle okurlarına algılama özgürlüğü sunabilendir şair… Eleştirmenin hakkım olmadığın bilerek saygın sair, öykücü, TYS üyesi arkadaşım Şükran Aydın da bu özellikleriyle başarının doruklarını şimdiden hak etmiş görünüyor.
Kendisini kısa bir zaman diliminde, bir stant darlığının sıcaklığı içinde tanıdım. Yerinde duramayan bir kız çocuğu gibi çevik, sözünü sakınmayacak derecede iddialı, bir kadının toplumda olması gereken yeri ele geçirmiş bir edebiyat düşkünü…
Şiirleri de öyle Şükran Aydın’ın… Sözcüklere tutsak olmadan, birbirine karşıt anlamları dost gibi kullanıyor salıyor ortaya; okurun yüreğindekini masaya koyuyormuş gibi gerçek, ama saklanmış duyguları somutlaştırabiliyor. “İçimdekini anlatabilmek için salt şiir mi yazmak gerekiyor?” diyenler bile “Anlamın Yaşı Küçük” kitabındaki dizeleri okuduklarında, Sayın Aydın’ın söz sanatını alkışlayacaklardır.
Hayat Derinden Algılandığında Muhteşem
…………
bugünsüz yarınlara gittin gideli beyazım siyah
sokak köpekleri gibi gerçeklerle dalaştım
hayal ne garip şey
yokluğunda hepten sana alıştım
yarın yok, dünüm sendin, bugün her yer evim
hoşça kal derin sevgim
……………
Şükran Aydın’ın Aynasına Bakış
Sevgi, edebiyatın en güçlü harcıdır.
Şiir de, sevgiyi anlatmayacaksa neyi anlatacak?
Gerisi ölüm, yoksulluk, dünyanın acı veren gerçekleri; öyle değil mi?
Kırlar, çiçek böcek, dağ bayır, deniz nehir pek şiire gitmeyeceğine göre…
Şükran Aydın arkadaşıma önerim; sevgiden şaşmadan, hümanist gerçekçiliği işleyerek, ölümü ve tanrıyı okuruna anımsatmayı en aza indirerek “sözcükleri üzmeden” şiirlerini yazmasıdır. Çünkü Aydın, “Güzeli ve sevgiyi ve mutluluğu” çok iyi anlatabilen bir şairdir. Ayrıca Aydın; sevgi kaynaklı “acısı bol ayrılığı, gözü yaşlı hüznü, yüz karası ihaneti” kaleme alarak okuruna ayna görevi de yapmaktadır.
Kadın olmanın duyarlılığını da katarsam, Şükran Aydın daha güzele doğru hızla ilerleyeceğinden kuşkum yok.
Yazdığın her satırında başarılar diliyorum…
Gazeteci/Yazar
09.11.2023
Bu yazıyı okuyanlar >> Bana Kendini Arattıran Kitap >> yazısını da okudular.
Sosyal Medya